Weldra verschijnt hier het programma voor schooljaar 2021-22

Deze eerste reeks vormtekenen als oefenweg zal ik opnieuw aanbieden maar uitsluitend online op dinsdagavonden. 

De 2de reeks vormtekenen als oefenweg, waarin we ons zullen verdiepen in de ontwikkeling van de planetenzegels volgens Rudolf Steiner, zal enkel live plaatsvinden op maandagavonden in de Johanneshoeve te Mortsel. 

Meer informatie volgt zo snel mogelijk

cursusreeks in 2020-21

Deze cursus vindt gedurende de lockdown online plaats via zoom, bij vragen kan je contact opnemen via het contactformulier

Vormtekenen als oefenweg

volgens Rudolf Kutzli

Vormtekenen spreekt de mens aan in denken, voelen en willen, werkt harmoniserend, versterkt de concentratie en brengt innerlijke rust.
In weloverwogen stappen zullen we de oefenweg in vormtekenen volgens Kutzli bewandelen. Deze kan door iedereen gevolgd worden die naar innerlijke ontwikkeling zoekt. Zowel op praktisch als op intellectueel vlak is geen enkele voorkennis vereist. De volgorde van de oefeningen activeert een proces dat de scheppingskrachten, die in iedere mens sluimerend aanwezig zijn, tot ontplooiing brengt. Het vormtekenen spreekt de innerlijke ritmische mens aan, die het vormende en losmakende, het opwekkende en het rust brengende, het kosmische en het aardse in harmonie brengt en daarmee de kracht van het midden, het IK sterkt, dat steeds op zoek is naar het evenwicht in denken, voelen en willen.

De reeks bestaat uit 6 modules van telkens 5 avonden. Ieder module is een oefenreeks die ook los gevolgd kan worden. De hele oefenweg bestaat uit 12 delen, bij voldoende interesse kan de 2de helft in het volgende schooljaar verder gezet worden. 

De cursus vindt plaats op maandagavonden van 19:15u. tot 21:15u.
Locatie: Johanneshoeve, Hendrik Conciencelaan 107, 2640 Mortsel

Aantal deelnemers min. 5, max. 8

Module 1: 28/9; 5/10; 12/10; 19/10; 26/10
Module 2: 9/11; 16/11; 23/11; 30/11; 7/12
Module 3: 11/1; 18/1; 25/1; 1/2; 8/2
Module 4: 1/3; 8/3; 15/3; 22/3; 29/3
Module 5: 19/4; 26/4; 3/5; 10/5; 17/5
Module 6: 31/5; 7/6; 14/6; 21/6; 28/6


Prijs: 125€ per module (in de prijs inbegrepen: een bundel van de oefeningen met uitleg).
750€ voor de hele reeks


Voor meer informatie neem contact op met de lesgever of gebruik het contactformulier

Lesgever: Hermelinde Laga, kunsttherapeut - kunstzinnig coach.
hermelindelaga@gmail.com tel: +32 499 708162


Inschrijvingen en voorwaarden:
Inschrijvingen gebeuren direct bij de lesgever. Het volledige cursusgeld dient ten laatste 4 weken voor aanvang van de cursus of reeks gestort te worden. uitzonderingen mogelijk na afspraak met de lesgever. Met de betaling van een voorschot is je deelname bevestigd en geeft je het recht op een plaats in de cursus. Kunt u onverwachts niet deelnemen aan de cursus waar u al voor ingeschreven was, laat het dan zo snel mogelijk weten. Zo krijgt iemand anders nog de kans om in te schrijven. Annuleren kan enkel schriftelijk via e-mail bij de lesgever en is tot 4 weken voor aanvang van de cursus kosteloos, daarna moeten administratieve kosten gerekend worden. Bij het beëindigen van het volgen van de cursus kan de betalingsverplichting niet beëindigd worden. Er zijn geen terugbetalingen van reeds betaalde cursusgelden mogelijk. Wordt de cursus vroegtijdig beëindigd door de lesgever dan worden de cursusgelden voor de niet gegeven dagen terugbetaald. Bij te weinig inschrijvingen wordt het reeds betaalde cursusgeld teruggestort. 
Kan de cursus niet of gedeeltelijk niet doorgaan door overmacht, dan wordt gekeken naar een oplossing waarin beide partijen de last gezamenlijk dragen.

In het kader van de coronamaatregelen zullen wij alle richtlijnen opvolgen en vertrouw ik op ieders verantwoordelijkheidszin.