Kunstzinnige Workshops in de lente

Kunstzinnig werken via het beeld, de kleur en de vorm heeft een helend effect op de mens. In onze huidige maatschappij proberen we alles via het denken te bereiken en komen niet meer tot in onze innerlijke zielewereld. Iedereen herkent dit wel, maar het is moeilijk om hierin tot een transformatie te komen.
De taal van de ziel uit zich in beelden, kleur en vorm. Kunstzinnig werken kan ons helpen toegang te krijgen tot dit gebied van de ziel en ons dichter bij onze diepere kern brengen. Om deze workshops te volgen is geen voorkennis vereist.

26/4/2024: Het labyrint als weg naar binnen: Een labyrint is in tegenstelling tot een doolhof een weg zonder kruisingen die langs verschillende wendingen, omwegen en keerpunten naar het centrum leidt en weer terug naar buiten. In een doolhof kan je je weg verliezen, in een labyrint is er slechts één weg die via omwegen naar het doel leidt. Na enkele vingeroefeningen gaan we het labyrint van Chartres tekenen.

17/5/2024: Keltisch vormtekenen: Beginnend met eenvoudige oefeningen gaan we ons verdiepen in het lijnenspel van de Lombardische en Keltische Vlechtwerken. Rudolf Kutzli ontwikkelde een techniek die het tekenen van Keltische vlechtwerken laagdrempelig maakt. In verschillende stappen komen we tot een mooie vorm die we ook kunstzinnige gaan uitwerken.

31/5/2024: Geometrie in de mandala: We tekenen een geometrische mandala waarbij we uitsluitend met de passer werken. Stap voor stap bouwen we de tekeningen op zodat iedereen kan volgen. Er komt geen meetkundige kennis aan te pas. Bij het inkleuren van de vorm brengen we rust in het hoofd en komen we aan in ons middengebied.

14/6/2024: Een dag vol kleuren: Kleuren worden met de ziel waargenomen en hebben een directe invloed op onze gevoelswereld. We gaan werken met verschillende technieken en gaan ons onderdompelen in kleuren.              Bij het nat in nat schilderen gaan we met aquarelverf op een natte ondergrond schilderen, een techniek waarbij het waterelement samenkomt met de kleuren. We leren de techniek en de omgang met de kleuren kennen.                      Bij pasteltekenen staat ook de kleurervaring centraal maar werken we direct met de vingers op het papier.                 Bij het werken met oliepastel bereiken de kleuren hun lichtkracht doordat er met olie in gaan schilderen.

De workshops vinden plaats op 4 vrijdagen van 10u tot 15:30u. en zijn los te volgen.

Aantal deelnemers: 4 tot 10 max.
Locatie: cultureel centrum corso, Driekoningenstraat 126; 2600 Berchem op loopafstand van het station.

Ook voor deelnemers uit Nederland gemakkelijk bereikbaar.

 Kosten per workshop: 70€ Alle nodige materialen zijn inbegrepen.                                                                                 Voor inschrijving en meer inlichtingen contacteer de lesgever of ga naar het Contact                                           Lesgever: Hermelinde Laga, kunsttherapeut - kunstzinnig coach. hermelindelaga@protonmail.com tel: +32 499 708162

Inschrijvingen en voorwaarden:
Inschrijvingen gebeuren direct bij de lesgever. Het volledige cursusgeld voor het gehele jaar of de reeks dient ten laatste 4 weken voor aanvang van de reeks gestort te worden. Met de betaling van een voorschot is je deelname bevestigd en geeft je het recht op een plaats in de cursus. Kunt u onverwachts niet deelnemen aan de cursus waar u al voor ingeschreven was, laat het dan zo snel mogelijk weten. Zo krijgt iemand anders nog de kans om in te schrijven. Annulering kan enkel schriftelijk via e-mail bij de lesgever en is tot 4 weken voor aanvang van de cursus kosteloos, daarna moeten administratieve kosten gerekend worden. Bij het beëindigen van het volgen van de cursus kan de betalingsverplichting niet beëindigd worden, er zijn geen terugbetalingen van reeds betaalde cursusgelden mogelijk. Wordt de cursus vroegtijdig beëindigd door de lesgever dan worden de cursusgelden voor de niet gegeven lessen terugbetaald. Bij te weinig inschrijvingen wordt het reeds betaalde cursusgeld teruggestort. Kan de cursus niet of gedeeltelijk niet doorgaan door overmacht, dan wordt gekeken naar een oplossing waarin beide partijen de last gezamenlijk dragen of kan er overgestapt worden op online-lessen.