Mijn naam is Hermelinde Laga (*1971), getrouwd en moeder van 2 dochters (*2000 en 2002) en een zoon (*2006).Geboren en opgegroeid ben ik in België waar ik mijn middelbare schooltijd doorbracht op de Steinerschool in Antwerpen. Op 19-jarige leeftijd vertrok ik naar Duitsland en volgde er een antroposofisch oriënteringsjaar aan het Freie Jugenseminar te Stuttgart. Er volgden een opleiding tot kleuterleidster en opvoedster aan het Rudolf Steinerinstituut für Socialpädagogik in Kassel. Na deze opleiding en werkervaringen in verschillende Steinerscholen en heilpedagogische instituten bracht mijn weg mij terug naar Stuttgart waar ik studeerde aan de Freie Hochschule der Christengemeinschaft. Na deze jaren van studie en zelfvinding ontmoette ik mijn man. Ik werkte een jaar in het rusthuis Haus Morgenstern in Stuttgart terwijl mijn man zijn studies afrondde. Toen onze kinderen geboren werden was het voor mij vanzelfsprekend dat ik thuis bleef om zelf voor hen te zorgen. Daarnaast werkte ik als oppasmoeder. In 2009 verhuisden we naar Antwerpen. 

Toen ook ons jongste kind naar school ging volgde er een tijd van heroriëntering. Ik vond de opleiding voor kunsttherapie bij De Kleine Johannes in Berchem en ontdekte dat mijn liefde voor het kunstzinnig werken en mijn wens om met mensen te werken hier een antwoord vond. In juni 2016 rondde ik de opleiding af en behaalde ik mijn diploma tot kunsttherapeut, erkend door de Europese Academie voor antroposofische kunsttherapieën te Dornach, Zwitserland. Naast mijn activiteiten als kunsttherapeut en coach bij kunstzinnige cursussen en workshops was ik van 2017 tot 2019 als docent verbonden aan de opleiding voor kunsttherapie bij de Kleine Johannes, opleidingscentrum voor antroposofisch kunstzinnige therapie in België, erkend door de Europese Academie voor antroposofische kunsttherapieën te Dornach, Zwitserland. De Kleine Johannes werd in 2020 gesloten. Een opleiding tot kunstzinnig therapeut kan men volgen aan de hogeschool Leiden in Nederland of in verschillende opleidingsinstituten in Duitsland. 

Naast kunsttherapie aan kinderen, jongeren en volwassenen met diverse hulpvragen, heb ik ervaring in het geven van verschillende cursussen, workshops en ateliers. Thema's van de cursussen zijn/waren: kennismaking met de verschillende kunstzinnige technieken en de helende werking op de mens; vormtekenen, geometrie en mandalatekenen; biografische thema's kunstzinnig verwerken; schilderatelier rond jaarfeesten en seizoenen; schilderatelier rond sprookjes; Vormtekenen als scholingsweg volgens Rudolf Kuzli; werken rond de platonische lichamen.                 

Ook geef ik regelmatig workshops op lerarendagen van de Steinerscholen in Vlaanderen. 

Er vonden workshops plaats in een vruchtbare samenwerking met yogadocente Katja Machtelinckx.

Ik ben aangesloten bij Artésana, de beroepsvereniging voor kunstzinnige therapieën in Belgi¨¨e.

Voor mijn verdere ontwikkeling volg ik bijscholingen en cursussen bij verschillende collega's.                  Sinds september '23 studeer ik aan de Alanushochschule in Alfter bij Bonn om mijn Bachelordiploma in de kunsttherapie te behalen.           

Bezoek ook mijn instagramaccount: www.instagram.com/hermelindelaga