kunstzinnige jaarcursussen in Berchem

schooljaar 2018-19

Kunstzinnig werken via het beeld, de kleur en de vorm heeft een helend effect op de mens. In onze huidige maatschappij proberen we alles via het denken te bereiken en komen niet meer tot in onze innerlijke zielewereld. Via kunstzinnige oefeningen krijgen we weer toegang tot dit gebied van de ziel.Deze jaarcursussen bieden de mogelijkheid tot zelfontplooiing binnen de eigen ontwikkeling, maar dienen eveneens als een aanvulling binnen je beroep als hulpverlener en bieden de mogelijkheid om kunst als middel in te zetten.

*

Kunstzinnige technieken en de kracht van kunstzinnig werken.   Kennismaking met verschillende technieken uit de kunsttherapie en Steinerpedagogie.

10 dagen/jaar €600,- 

Aantal deelnemers min. 5 max. 10

Er zijn nog enkele plaatsen vrij, instappen kan nog tot november 2018

Tijdens deze cursus wil ik jullie laten kennis maken met de verschillende kunstzinnige technieken die gebruikt worden binnen het antroposofisch werkveld bij kunsttherapie en in de Steinerscholen. 

Om deze cursus te volgen is geen voorkennis vereist. We richten ons in de eerste plaats op het ervaren van het kunstzinnig bezig zijn, waarbij het resultaat geen centrale plaats inneemt.

Aan de hand van de ervaringen worden aanvullingen gegeven die kaderen binnen het antroposofisch mensbeeld.Deze cursus is voor iedereen die graag kunstzinnig bezig wil zijn op een niet traditionele manier. Wat je tijdens de cursus leert kan een verrijking zijn voor je persoonlijke ontwikkeling of als aanvulling bij je vaardigheden binnen je beroepsleven en biedt de mogelijkheid de kunst als middel in te zetten.

De technieken die aangeboden worden zijn:
- schilderen
- sluieren
- boetseren
- beeldhouwen in speksteen
- verschillende tekentechnieken zoals waarnemingstekenen, dynamisch tekenen, arceren
- werken met houtskool en pastelkrijt
- geometrie
- vormtekenen

Al het materiaal dat we tijdens de cursus gebruiken is inbegrepen. 


De cursus wordt aangeboden op 10 dagen verspreid over het schooljaar 2018-19.
Locatie: CC-Berchem, op loopafstand van het station.
Tijd: op vrijdagen van 9:30u. tot 15:30u.
Data: in 2018: 28/9; 26/10; 23/11; 14/12; in 2019: 18/1; 15/2; 22/3; 5/4; 10/5; 7/6

Lesgever: Hermelinde Laga, kunsttherapeut - kunstzinnig coach.
hermelindelaga@gmail.com       tel:0499 708162


*

Biografische thema's kunstzinnig verwerken.

10 dagen/jaren €600
Aantal deelnemers min. 5 max. 8.

Tijdens deze reeks verbinden we het kunstzinnig werken met biografische thema's. 
We kijken naar de biografie volgens de leer van Rudolf Steiner die de ontwikkeling van de mens in een zeven jaarritme bekijkt. Naast dit ritme ontmoet de mens ook zijn persoonlijk karma.
We kijken naar thema's binnen de biografie die we met kunstzinnige oefeningen beter leren begrijpen, kunnen leren verwerken en transformeren.
Thema's die aan bod kunnen komen zijn ons levenspad, het innerlijk kind, het mannelijk- vrouwelijke, het sociale aspect en de persoonlijke grenzen, rouwverwerking, metamorfose en trasformatie, onze blinde vlek en onze dubbelganger etc.
Er bestaat de mogelijkheid een biografisch thema voor te stellen bij de lesgever.
Het thema dat per lesdag aan bod komt, wordt op voorhand meegedeeld en in de groep besproken en bewogen. In kunstzinnige oefeningen wordt het thema doorwerkt en dieper ervaren.
Het kunstzinnig verwerken gebeurt aan hand van tekenen, boetseren, beeldhouwen of schilderen, in metamorfosereeksen, aan hand van een sprookje etc. ...
Iedereen kan deze cursus volgen, er is geen kunstzinnig voorkennis vereist.

Al het materiaal dat we tijdens de cursus gebruiken is inbegrepen. 


De cursus wordt aangeboden op 10 dagen verspreid over het schooljaar 2018-19.
Locatie: CC-Berchem, op loopafstand van het station.
Tijd: op vrijdagen van 9:30u. tot 15:30u.
Data: in 2018: 5/10; 9/11; 7/12 in 2019: 11/1; 1/2; 1/3; 29/3; 26/4; 24/5; 14/6


Lesgever: Hermelinde Laga, kunsttherapeut - kunstzinnig coach.

hermelindelaga@gmail.com            tel:0499 708162


Inschrijvingen en voorwaarden:
Inschrijvingen gebeuren direct bij de lesgever. Het volledige cursusgeld per cursus bedraagt €600,- en dient ten laatste 4 weken voor aanvang van de cursus gestort te worden. ( uitzonderingen mogelijk na afspraak met de lesgever) Men verbindt zich bij inschrijving voor het gehele schooljaar. De betaling van een voorschot van €150,- na inschrijving geeft het recht op een plaats in de cursus. Kunt u onverwachts niet deelnemen aan de cursus waar u al voor ingeschreven was, laat het dan zo snel mogelijk weten. Zo krijgt iemand anders nog de kans om in te schrijven. Annulatie kan enkel schriftelijk via e-mail bij de lesgever en is tot 4 weken voor aanvang van de cursus kosteloos, daarna moeten administratieve kosten gerekend worden. Bij het beëindigen van het volgen van de cursus kan de betalingsverplichting niet beëindigd worden. Er zijn geen terugbetalingen van reeds betaalde cursusgelden mogelijk. Wordt de cursus vroegtijdig beëindigd door de lesgever dan worden de cursusgelden voor de niet gegeven lesdagen terugbetaald. Bij te weinig inschrijvingen wordt het reeds betaalde cursusgeld teruggestort.