Cursussen en vormingen

Naast individuele therapie in mijn praktijk in Wilrijk, bied ik gedurende het schooljaar verschillende cursussen aan in Mortsel en Berchem. Wil je graag een vorming op maat, heb je een idee voor een kunstzinnige cursus of workshop, dan kan je je steeds tot mij wenden. 

Ik kom ook tot bij u.

* Jaarcursussen 2018-19 : ga naar www.hermelindelaga.com/jaarcursussen

* Over de helende kracht van kunstzinnig werken

Kennismaking met verschillende technieken uit de kunsttherapie en Steinerpedagogie

 Avondcursus in modules

Kunstzinnig werken via het beeld, de kleur en de vorm heeft een helend effect op de mens. In onze huidige maatschappij proberen we alles via het denken te bereiken en komen niet meer tot in onze innerlijke zielewereld. De taal van de ziel uit zich in beelden, kleur en vorm. Kunstzinnig werken kan ons helpen toegang te krijgen tot dit gebied van de ziel en ons dichter bij onze diepere kern brengen.

Tijdens deze reeks wil ik jullie laten kennismaken met de verschillende kunstzinnige technieken die gebruikt worden binnen het antroposofisch werkveld.
Om deze cursus te volgen is geen voorkennis vereist. We richten ons in de eerste plaats op het ervaren van het kunstzinnig bezig zijn, waarbij het resultaat geen centrale plaats inneemt.
Aan hand van de ervaringen worden aanvullingen gegeven die kaderen binnen het antroposofisch mensbeeld, iedere techniek heeft zijn specifieke werking op de mens.
Deze cursus is voor iedereen die graag kunstzinnig bezig wil zijn op een niet traditionele manier. Wat je tijdens de cursus leert kan een verrijking zijn voor je persoonlijke ontwikkeling of als aanvulling bij je vaardigheden binnen je beroepsleven en biedt de mogelijkheid de kunst als middel in te zetten.
De cursus bestaat uit modules waarin we telkens 1 of enkele bij elkaar aansluitende technieken leren kennen. Een module duurt meerdere avonden.
Gedurende de hele reeks komen alle technieken aan bod maar je kan ook de module kiezen die bij je past.
Bij voldoende vraag kan de reeks herhaald worden zodat je alle modules kunt volgen als je later in stapt.


Modules in 2018

Modules die al plaatsvonden: nat in nat schilderen en pasteltekenen; vormtekenen; boetseren; tekentechnieken

Module 5: geometrisch tekenen

5/11; 12/11; 19/11; 26/11; 3/12; 10/12; 17/12
Met passer en liniaal komen we tot logische, kosmische, symmetrische vormen die juist, exact en perfect zijn.
Stap voor stap bouwen we de tekeningen op zodat iedereen kan volgen. Er komt geen meetkundige kennis aan te pas. 
7 avonden 140€

Locatie: Johanneshoeve, Hendrik Conciencelaan 107, 2640 Mortsel

Modules in 2019

Locatie: Johanneshoeve, Hendrik Conciencelaan 107, 2640 Mortsel

Module 6: vormtekenen deel 2
21/1; 28/1; 4/2; 11/2; 18/2
In dit 2de deel van vormtekenen gaan we ons verdiepen in het lijnenspel van de Langobardische en de Keltische vormen. Deze module kan je los van het eerste deel volgen. 
Voorkennis is niet nodig, we bouwen de tekeningen stap voor stap op.
5 avonden 100€

Locatie: Johanneshoeve, Hendrik Conciencelaan 107, 2640 Mortsel


Module 7: beeldhouwen
25/2; 11/3; 18/3; 25/3; 1/4
Bij het beeldhouwen in speksteen zoeken we naar de vorm die in de steen besloten ligt. Wat overbodig is, wordt weg gevijld en stap voor stap komen we tot de essentie van de steen.
5 avonden 100€

Locatie: Johanneshoeve, Hendrik Conciencelaan 107, 2640 Mortsel


Module 8: sluieren
29/4; 6/5; 13/5; 20/5; 27/5; 3/6
Sluieren is een schildertechniek waar we in lagen sluiers over elkaar leggen en op die manier diepte creëren. Hierbij is geduld een belangrijk gegeven. Sluieren vraagt om rust maar tegelijk om tegenwoordigheid van geest. We laten de tijd vertragen en komen in deze rust tot een dialoog met ons werk. Na iedere laag wordt opnieuw gekeken, gevraagd en geantwoord met een volgende sluier. Hier staat het wordingsproces centraal, niet het eindresultaat.
6 avonden 120€

Al het materiaal is bij de cursus inbegrepen.

Tijd en plaats
De cursus vindt plaats op maandagavond van 19u. tot 21u.

Locatie: Johanneshoeve, Hendrik Conciencelaan 107, 2640 Mortsel

Prijs: 20€ per avond, je schrijft in per module en betaalt het volledige bedrag voor aanvang van de module. Met de betaling voor de module is je deelname bevestigd. Het aantal deelnemers is beperkt tot 10 personen.

Voor inschrijving en alle verdere informatie, neem contact op met:
Hermelinde Laga, kunstzinnig therapeut en kunstzinnig coach
hermelindelaga@gmail.com
gsm: 0499 708162


Inschrijvingen en voorwaarden:
Inschrijvingen gebeuren direct bij de lesgever. Het volledige cursusgeld per module dient ten laatste 2 weken voor aanvang van de module gestort te worden. Met de betaling is je deelname bevestigd en geeft je het recht op een plaats in de cursus. Je kan voor 1 of meerdere modules tegelijk inschrijven. Kunt u onverwachts niet deelnemen aan de cursus waar u al voor ingeschreven was, laat het dan zo snel mogelijk weten. Zo krijgt iemand anders nog de kans om in te schrijven. Annulatie kan enkel schriftelijk via e-mail bij de lesgever en is tot 2 weken voor aanvang van de cursus kosteloos, daarna moeten administratieve kosten gerekend worden. Bij het beëindigen van het volgen van een module kan de betalingsverplichting niet beëindigd worden. Er zijn geen terugbetalingen van reeds betaalde cursusgelden mogelijk. Wordt de cursus vroegtijdig beëindigd door de lesgever dan worden de cursusgelden voor de niet gegeven avonden terugbetaald. Bij te weinig inschrijvingen wordt het reeds betaalde cursusgeld teruggestort.